Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn de meest toegepaste en daarom heel bekende buiten zonwering. Uitvalschermen zijn, dankzij hun eenvoudige constructie, erg voordelig in aanschaf en ook nog eens bijzonder effectief. Uitvalschermen zijn zonneschermen met 2 vaste armen, die omlaag gaan als het scherm wordt uitgezet. Voor uitvalschermen zijn verschillende typen armen beschikbaar, zoals vaste en windvaste. Schermen met windvaste armen bieden uitstekende zonwering aan de kust of op grote hoogte.

Een uitvalscherm kan tot heel laag uitgerold worden waardoor ook de lage avondzon niet naar binnen kan schijnen. De armen zijn instelbaar met een helling van 90° tot een maximum van 135°. Hierdoor bepaalt u zelf de lichtinval en zonwering in uw huis.

Type uitvalschermen:

  • Open systeem
  • Een semicassette
  • Een cassette systeem.


De mogelijke bedieningen bij een uitvalscherm zijn:

  • Een uitvalscherm met windwerk,
  • Een elektrisch uitvalscherm
  • Een uitvalscherm met bandbediening


Valarm zonnescherm

Heeft u hoge ramen en wilt u optimale zonwering? Kies dan voor een valarm zonnescherm. Een valarm zonnescherm, ook wel markisolette genoemd, is een combinatie van een screen en een uitvalscherm. Het scherm rolt eerst strak langs uw raam naar beneden en valt vervolgens op een door u gekozen punt schuin naar voren. Doordat het bovenste deel van het valarm zonnescherm uit een screen bestaat, wordt het zonlicht van iedere kant geweerd en blijft uw woning aangenaam koel.

Uitvalschermen zijn vanwege de armen niet geschikt voor boven een terras of om onderdoor te lopen. Wilt u dit wel , kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een knikarmscherm die van de Ven zonwering u ook kan bieden.


Doek Vervangen:
Van de Ven zonwering kan eventueel ook het doek in uw bestaande uitvalscherm vervangen.


Download hier de brochure mySun Sonate uitvalscherm
Uitvalscherm Sonate van de Ven zonwering.pdf (433.61KB)
Download hier de brochure mySun Sonate uitvalscherm
Uitvalscherm Sonate van de Ven zonwering.pdf (433.61KB)