Knikarmschermen

Geniet u op zonnige dagen ook zo van uw terras? Frisse buitenlucht, uitzicht op uw prachtige tuin en de warme zonnestralen die u weer voorzien van een gezonde dosis vitamine D. Toch zitten er ieder jaar weer hete dagen tussen waarop de felle zonnestralen u meer warmte bieden dan gewenst. Comfortabel buiten zitten is er niet meer bij, tenzij u zorgt voor verkoeling. Een perfecte manier om te zorgen voor schaduw op uw terras is met een knikarmscherm. Deze buitenzonwering wordt ook wel een terrasscherm genoemd.
Het zonnescherm houdt felle zonnestralen tegen voordat ze de ramen van uw woning bereiken. U profiteert dus niet alleen van een koel terras, maar de temperatuur in uw woning blijft ook aangenaam.
Een knikarm zonnescherm wordt aan uw gevel gemonteerd en met behulp van 2 of meer armen die vooruit knikken horizontaal uitgerold. Het terrasscherm is verkrijgbaar tot een breedte van 10 meter en een uitval (dit is de afstand van de gevel tot het uiteinde van het zonnescherm) van 4 meter, en kan hierdoor ieder terras van verkoeling voorzien, groot of klein.
Mocht de gevel niet sterk genoeg zijn voor een knikarmscherm dan kan men voor een pergola zonwering kiezen.


Bediening knikarmscherm :

  • Handmatig: d.m.v. een draaistang
  • Elektrisch: d.m.v. een buismotor. Het knikarmscherm wordt dan bediend met een draaischakelaar die binnen in huis is bevestigd. Voor extra gemak kunt u kiezen voor een motor met afstandsbediening.
  • Automatisch: Wanneer u veel van huis bent is het een optie om een zon-wind-automaat met uw knikarmscherm mee te bestellen. Uw knikarmscherm gaat dan automatisch omlaag bij zonnestraling en omhoog wanneer het te hard waait.
  • Smartphone: Het is tegenwoordig ook mogelijk om uw zonnescherm d.m.v. een app via uw telefoon te bedienen. Hiervoor kiest u een knikarmscherm i.c.m. een Somfy Io motor met een Connexoon of TaHoma Switch box.


 


Van de Ven zonwering
biedt met haar collectie knikarmschermen altijd de best passende oplossing voor uw tuin en terras. Van de Ven zonwering is officieel dealer van o.a. Mysun en Harol. Van de Ven zonwering maakt uitsluitend gebruik van de kwaliteit motoren van SOMFY. Voor elk budget heeft van de Ven zonwering een geschikt zonnescherm.